[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Lele male



Vijte tazi statia.
http://www.data.bg/menu/news.html?sid=z318vi2fe8xq5ufj62xc&show_counter=1

za tezi deto ne mogat da chetat data.bg shte copy & paste:
Хардуер: Intel: 50 цолови дисплеи за $1500
Posted on 18.02.2004 11:30:24 by icebreaker 
Утре в Сан Франциско започва първото издание на IDF (Intel Developer Forum) за тази година. Още днес фирмата показа една малка изненада. Отдел "Consumer Electronics" е разработил нов чип за LCOS дисплеи, чрез който още преди края на годината ще са възможни цени от около 1500 долара за 50 цолов дисплей.

"Liquid Crystal on Silicon" - панелът, чрез който днешните LCD прожектори изпращат светлината си, не се състои от стъкло, а от един чип. По този начин той събира повече функции в себе си, а и изработката му е по-евтина. При решението на Intel и фреймбуферът се съдържа в чипа, които прави неговите два досегашни чипа излишни.

Също така с LCOS дисплеите може по-лесно да се увеличава резолюцията, отколкото с досегашните технологии. Това е особено важно за САЩ, тъй като там телевизори (HDTV) с разделителна способност 1920x1080 преживяват истински бум на пазара. В Европа (PAL) обичайни са 720x576. При американските модели дори при най-голям размер на екрана картината изобщо не се размазва. Също така, LCOS потребява по-малко светлина, което още веднъж намалява разходите.

LCOS решението на Intel според фирмата е готово за серийно производство. Още в края на 2004г. първите апарати ще могат да бъдат закупени. Както обикновено, компанията ще дава само технологията. Единствено специално изработения модел с 65 цола (165 cm) компанията е произвела сама.

 
--------------------------------------------------------
To subscribe send mail to humor-request@lists.nat.bg with
'subscribe humor' in body.
-------------------------------------------------------