[Us] Напредък по плановете ни за контрол на достъпа и осветлението

Jacqueline Wagenstein jwagenstein at colibri.bg
Wed Dec 15 16:59:28 EET 2021


Ок, ако можете да предприемете нещо сега, за да не е тъмно по празниците, ако не през януари, може да се добавят прожектори, тези които са общи ние ще платим, въпросът е да има и нещо което да се регулира от нас за гости в двора вечер, без да пречи на съседи, не някакви ослепителни прожектори и много и не всички на фотоклетка… но трябва и на фото клетка за тези които минават, че като заледи човек може да се хлъзне лошо..
Поздрави,
Ж


> On Dec 15, 2021, at 2:28 PM, Vladimir Vassilev <vloo at initlab.org> wrote:
> 
> Здравей, Жаклин,
> 
> Пиша ти с подробно инфо относно това до къде стигнахме с плановете ни за подобряване на външното осветление и подкарването на система за дигитализиран контрол на задния вход на сградата.
> 
> 1. През ноември организирахме оглед с една фирма, занимаваща се с доставка и монтаж на дигитализирани ключалки и брави. Предложиха вариант, който се оказа финансово неизгоден, заради което търсим други варианти за подобно решение. Ако имаме някакъв прогрес тук, ще те уведомя своевременно.
> 
> 2. Отново през ноември направихме оглед на всички прожектори по фасадата на сградата. До нито един от тях не тече ток, което значи, че или има някъде централен ключ за тях, който в момента е спрян, или при санирането на сградата връзката до всички прожектори е била спряна по един или друг начин. За да не се налага дупченето на стени на втори етаж, обмисляме варианта да монтираме прожектори от нашия етаж като към момента трябва да видим технически как може да стане закрепването им. Алтернативно може да се мисли за осветителни тела, разположени по зида и външните огради, така че да са лесно достъпни за поддръжка. Естествено, преди да пристъпим към избор на конкретни решения ще го съгласуваме с теб.
> 
> 3. Прожектора с фотоклетка преди черната порта не работи. Ток до него има, просто той е сдал багажа. Тук вероятно ще опитаме първо да свържем LED пурата (другото осветително тяло, налично на тавана до прожектора) с фотоклетка и ел-захранването, ходещо до прожектора, за да видим дали тя няма да хвърля достатъчно светлина. Ако се наложи, ще добавим и нов прожектор. За това, когато стане, няма да пиша отделно писмо, просто ще се забележи светлина в края на коридора вечерно време :)
> 
> Това е за момента по темата. Имаме няколко технически проблема на третия етаж, ама за тях ще пиша в отделно писмо.
> 
> Спокойна сряда и до скоро!
> 
> Vladimir Vassilev
> root @ init Lab
> +359 885 448475
> https://initlab.org <http://initlab.org/>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ludost.net/pipermail/us/attachments/20211215/6118ceb0/attachment-0001.htm>


More information about the Us mailing list