[Us] Предложение за днвен ред на УС

Венцислав Атанасов user89 at gmail.com
Fri Jan 18 16:27:31 EET 2019


Здравейте,

Тъй като в IRC се повдигна темата за събрание на УС преди събранието на ОС,
изпращам предложение за дневен ред.

Поздрави,
Венци
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ludost.net/pipermail/us/attachments/20190118/a370e57e/attachment.html>
-------------- next part --------------
Предложение за дневен ред на УС на Инит Лаб
===========================================

TL;DR сключване на договор с Yellow, избор и закупуване на няколко неща, документиране на тока и мрежата

1. Сключване на договора с Yellow - беше прието на предишното УС. Тук целим подписване от председателя, входиране на договора при Yellow, получаване на електронен достъп и хартиени ваучери, и създаване на акаунти на членовете, които ще ползват услугата.

2. Като допълнение на инвентаризацията на студиото, да се избере от УС и закупи/поръча от УС или упъномощен член още един стелаж на мястото на бюрото вляво, за да се събере повече техника и да стане по-широко в помещението. "Излишното" бюро може да се ползва в едно от другите помещения, след разменянето на работното и хаквариума. Дясното бюро нека остане така, за да се ползва за подкаст сетъпи, но около/под него да няма аудио/видео техника, която да пречи на подкастърите.

3. Към 2. - да се започне работа по системата за контрол на достъпа до студиото. Решенията вече са взети, от УС се иска:
а) да се определи модела на насрещника, който да се монтира на вратата и да се закупи/поръча, или да се даде разрешение на някой член да го закупи с фактура на Лаба.
б) същото за USB баркод четец (2D + QR)
в) лаптоп в студиото има, ползва се за подкастове. Ще му се качи инвентарен софутуер (GLPI, ако няма други предложения). Тук няма нужда от намеса на УС, само информативно го пиша.
г) да се насрочи среща на видео хората (собствениците на техниката), на която да етикират и инвентаризират цялата техника - официален мейл с покана, изпратена от член на УС. В случай че не желаят да ползват инвентаризационната система, нека си изнесат техниката от помещението, тъй като на предишното УС е взето решение: "Монтиране на лаптоп в студиото, който задължително да се ползва за маркиране при внасяне и изнасяне на техника"
д) Свързване на системата за отключване на студиото с Фауна. Тук ще трябва намеса от Петко, но ще е най-накрая.

4. Организиране създаването на публично достъпни схеми на:
а) ел. инсталацията
б) мрежовата инсталация
за а) не е нужна намеса на УС, само разрешение да се спира тока за определено време, докато се опише контакт по контакт, ключ по ключ, кой бушон какво захранва. При последния опит за "дебъгване" на инсталацията, се оказа че нещата са доста оплетени.
за б) е нужна намеса от член на УС, който има достъп до:
- суичовете
- ап-тата
- рутера
Идеята е при проблем с тока или мрежата, членовете да могат сами да се ориентират, кой е източника, къде да търсят прекъснал кабел, и кой бушон поради каква причина може да е паднал. А и така ще се повиши прозрачоността на инсталацията.

5. Закупуване или изработка на стойка за екрана в лекционната - в момента текущата не може да се монтира, защото винкелите които стърчаха, са под гипсокартона, който е монтиран по време на ремонта на тавана. От УС се иска да изберат и поръчат/закупят подходяща или да решат, че ще се изработва такава, и да поръчат/закупят материалите и консумативите за изработката (или да разрешат на някой член да го свърши вместо тях).

6. GitHub issues - винаги се претупват, дали ще може този път да се мине през всички отворени, при положение че последното УС е било на 15 май миналата година?


More information about the Us mailing list