[Us] Осветление и казуси по ет. 3

jwagenstein at colibri.bg jwagenstein at colibri.bg
Tue Jan 11 13:34:40 EET 2022


Здрасти!

Моля по казус 1 и 3 Таня да викне Жоро и да оправи ккавото е нужно.

За климатика – Танче, викни техник за климатици за наша сметка.

Поздрави,

Жаки

 

 

From: Vladimir Vassilev [mailto:vloo at initlab.org] 
Sent: Monday, January 10, 2022 11:40 AM
To: jwagenstein at colibri.bg
Cc: initLab council <us at initlab.org>
Subject: Осветление и казуси по ет. 3

 

Честита Нова Година, Жаклин!

 

Пожелавам здраве и спокойствие!

 

Драсвам за текущото състояние на планираните от нас промени около сградата и осветлението, както и за няколко технически проблема, които имаме на етажа.

 

Осветлението:

Имаме нови проектори от двете страни на черната порта. Този, светещ в двора към момента е с твърде чувствителен сензор и святка дори през деня, но вероятно ще успеем да му нацелим настройката, така че да работи ок занапред.

 

Лампата над задния вход се оказа, че е била част от затворена верига, причиняваща постоянното светене на светлините по стълбищата. Около празниците същата изгоря и при свалянето ѝ, светлините по стълбищата започнаха отново да си работят с таймера. Тези седмици ще огледаме нещата, за да видим какво може да се направи по въпроса и дали въобще е по силите ни.

 

Електронен механизъм за задния вход:

Тук все още нямаме напредък. Обсъждаме няколко различни подхода и ще ти пишем, когато има нещо ново.

 

Няколко проблема на етажа:

1.	В тоалетната продължава да капе вода от вентилатора надолу по тавана. Това се случва включително в дни, когато не вали и няма мъгла, заради което допускам, че нещо друго причинява капането. Ако може да пратиш отново техническо лице да погледне и да прецени какво може да го случва, ще бъде супер, защото лека по лека гипсокартонът се скапва от влагата и след година сигурно вече ще му се наложи смяна, което към този момент може да се избегне, ако спре самия теч.
2.	В Г-образното помещение спря да работи и втория климатик. Лятото установихме, че климатикът със Северно изложение не работи, но така или иначе нямахме съществена нужда от сериозно охлаждане тогава, че да го повдигаме на въпрос. През декември, малко преди празниците обаче се повреди и другият климатик. Включва се, шуми, духа, но така и не затопля помещението. Ще съм особено благодарен, ако успееш скоро да извикаш техник, за да се разреши тази ситуация.
3.	Външната стена в кухнята, граничеща с тоалетната, се навлажнява и мухлясва. Тук или не са извършили добър ремонт на теча, когато е бил ремонтиран преди идването ни, или има някакъв проблем с нещо кондензиращо или капещо в подпокривното пространство, което избива при стената, а може да е свързано и с проблема от тоалетната. Лесно ще изчистим стената с белина и известно време няма да има мухъл, но това е симптом за проблем, който може да създаде по-сериозни грижи в бъдеще и би било добре да се мисли за решението, пък било то и в по-топлите сезони.

Следващите дни, вероятно без сряда, ще съм на линия по цял ден, така че мога да посрещам техници, в случай че успееш да пратиш някой насам. Така или иначе ще е добре да ми звъннат предварително, за да е сигурно, че не съм навън за среща или обяд.

 

Несвързано с горните неща - май не ни е засичан тока от известно време, та ще те помоля в удобен момент да изпратиш твоя човек да го засече и да си го платим.

 

Спокойна седмица!




Vladimir Vassilev

root @ init Lab

+359 885 448475

 <http://initlab.org/> https://initlab.org



-- 
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
https://www.avast.com/antivirus
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ludost.net/pipermail/us/attachments/20220111/096f3d40/attachment-0001.htm>


More information about the Us mailing list